Őrségingatlan
Az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, természeti környezetben, műemlék jellegű házak.

Őrségingatlan.hu > Ajánlataink

84.365. - Exkluziv ajánlat

Őrségi Nemzeti Parkban a Vend-vidék dimbes-dombos részén kínálunk eladásra egy kivételes adottságú birtokot.

Az igényesen megépített épületegyüttest 13.5 ha saját erdő öleli részben körbe. A főútról egy 500 m hosszú bazaltos úton közelíthetjük meg a birtokot, mely részben magánút. A 1.5 ha-os körbekerített területen 4 épület áll. Egy nettó 140 nm alapterületű 80 nm tetőtérrel rendelkező főépület, egy 50 nm üvegház-télikert, valamint egy 15 nm autentikus boronaházikó mely a nagy felületű /tófóliázott/ tó partján helyezkedik el, mely tökéletes működését vízi növényzet és gépészet biztosítja.

Főépület: 100 cm mély alapokon nyugvó 21 cm gerendafal szerkezetű épület, melyben az összes felhasznált anyag környezettudatos és részben a saját erdőből szakszerűen kitermelt és leszárított anyagból épült újonnan. A falszerkezet gerendái között a nútokban 5 cm lécezéssel, nádszövet hálóval, agyagtapasztással. Tetősíkban 20 cm hőszigeteléssel, aljzatban a nappali részen a hagyományos kavicsozás technológiával párnafák között. A faburkolat mindenhol hajópadló, illetve a vizes helyiségekben igényes kerámiaburkolat. A fűtést egy fatüzeléses nagy teljesítményű vízteres sparheltkazán biztosítja, kiegészülve cserépkályhával és téglakályhával. A tetőn egy 4 kW teljesítményű szigetrendszerű napelemes rendszerrel. A meleg vizet napkollektor biztosítja. A gépészet rendkívül precízen megtervezett, igényes korszerű anyagokkal megépített. A víz egy 140 méter mély engedélyes kútból jut el a házakhoz. A szennyvizet egy kétkamrás biológiai rendszer hasznosítja újra. A földszint első részében egy 30 nm-es különálló apartman /nappali-konyha-fürdőszoba, tetőtérben hálószoba/ kapott helyet. A további főépületben egy 55 nm-es hatalmas nappali téglakályhával, egy 2×2 zuhanyzós / férfi-női / wc-vel, mosdóval, csizmamosóval rendelkező vizesblokk, valamint egy 25 nm-es konyha-étkező épült meg. Innen nyílik egy kijárat a gyönyörű panorámával rendelkező fedett 15 nm-es teraszra. A nappaliból megközelíthető tetőtérben egy tágas előtérből jutunk a 2db 35 nm-es szeparált szobába. Valamint a gépészeti egységeknek és tárolónak hasznosított helyiség is itt található.

Üvegház: 50 nm-es acélvázas szerkezetű, önműködően záró-nyitó ablakokkal és napcsövekkel felszerelt.

Autentikus boronaházikó: 15 nm boronafal-szerkezetű kisház a tó partján, melyben egy vizes helyiség káddal, egy cserépkályha-kandalló, valamint a tó gépészeti egysége található.

Pajta: 20 nm-es faszerkezetű pajta zöld-tetővel

Az összes épület extra igényességgel készült el, természetesen minden épület engedélyeztetve. Az árban benne foglaltatik egy lebetonozott leszigetelt alap, mely akár garázsnak akár egy kisebb háznak remek lehetőséget biztosíthat. Az ingatlan teljes berendezéssel kerül értékesítésre, melyben a saját cseresznyefából készült konyhabútorok is benne vannak.

A bekerített rész gyönyörűen rendezett, alsó sarkában forrással és tőzikés ligettel. Automata kapu, kamerarendszer, szeparált belső kerítés /kutyatartóknak ideális/. Igényes térburkolatok a ház körül. Kerttervezésnél figyelembe vették az összes fontos éghajlati tényezőt / napállás, vízirányok /.

Mit is mondhatnék, ez maga a non plus ultra, akár elvonulni vágyóknak, akár idegenforgalmi hasznosításra. De tökéletes szervezett elvonulós táborok megtartására is. Igen jó energiákkal rendelkező birtok, természetesen szomszédmentes.

Ára: 330 millió forint vagy 846.000 Euró

Őrségingatlan
Az első őrségi ingatlanközvetítő!
Anno 1999
Minden jog fenntartva!