Őrségingatlan
Az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, természeti környezetben, műemlék jellegű házak.

Őrségingatlan.hu > Ajánlataink

K.371. Kiemelt ajánlat!

KIVÉTELES LEHETŐSÉG!!!

Őrség és Hetés határán patakok, erdők határolta, kis 25 fős faluban - szinte zsákfalu - mely a csend és nyugalom szigete, eladó sorba került egy birtok.

Az ingatlan 4000 nm-es arborétumszerű kerttel, 4 db hatalmas, százéves fekete-fenyővel, kőris erdővel és tókával végződő telken helyezkedik el. Közvetlen szomszédok nincsenek, faluszéli, legelőkre panorámás.

A ház polgári stílusú, masszívan megépítette első tulajdonosa a 40-es években, mivel kőműves volt. Hatalmas terek, nagy belmagasság / 3 méter / impozáns ajtó-ablak méretek. A maga nemében egyedülálló jelenség egy kis faluban. A ház 2019-ben teljes körűen fel lett újítva. Ez mit jelent:

– a szobák aljzata 30 cm mélységben ki lett szedve, az új házaknál megszokott rétegrendben /kavicstöltés-döngölés, 10 cm vasalt szerelőbeton, VILLAS 4.5 vízszigetelés, 10 cm Lépésálló NIKECELL, fólia és 8 cm estrich-beton / lett újra építve

– a falak újra lettek vakolva, glettelve / speciális rusztikus gletteléssel / és színre festve

– teljes víz, villany, csatorna és fűtésrendszer új kiépítése / fűtés, víz ötrétegű csővel padozatban vezetve részben padlófűtés jelleggel /

– részben teljesen új, részben megerősített szarufák a tetőrendszerben, teljesen új lécezés, tetőfólia, cserépfedés

– egy részben teljesen új fagerendás födémszerkezet

– dupla kamrás hőszigetelt minőségi KÖMMERLING ablakok

– belső ajtók, fakazettás angol stílusú falburkolat, konyhabútor, teli falas beépített tolóajtós gardrób rendszer mind-mind egyedileg asztalos által legyártva

– kívülről 10 cm falszigetelő rendszer nemes-vakolattal, lábazaton 5 cm szigetelés lábazati színnel festve

– szobákban tölgyfa svédpadló

– a fürdőszobában, előszobában, konyhában minőségi hidegburkolatok

– esővíz elvezetés mindenhol megoldva

– BARABÁS térkővel burkolt járda, valamint a 140 nm-es melléképület is ezzel a burkolattal ellátva

– A faszerkezetű, teljesen új cserepes-lemezzel fedett, féltetős melléképület egy része felett hangulatos nyári-lak, „bunker”

– két részes nagy pince /SZÁRAZ/

A ház 190 nm nettó lakóterületű, mely áll egy első lakásból és egy különálló apartmanból. Első lakás: 2 db nagy méretű szoba, 1 kisebb méretű szoba gardróbszobával, előszoba, fürdőszoba WC-vel. káddal, konyha / igényes asztalosipari konyhabútor, fa frontokkal, RANGEMASTER tűzhellyel, mosogatógéppel / kamra és egy hobbiszoba-tároló-mosókonyha helyiség található. Innen nyílik egy lejárat a pincébe/ 25 nm-es / és félszinten egy kis tárolóba. A pince-tároló kívülről is megközelíthető. Az első lakás előszobájába egy nagy méretű fedett télikert-verandán keresztül juthatunk be.

Különálló apartman: 1 db egy-légterű 45 nm-es szoba, fürdőszoba káddal és WC-vel. Igény szerint falakkal a szobák lehatárolhatók benne.

A részben padlófűtéses és teljes mértékben radiátoros központi fűtést, egy új WESTEN kondenzációs gázkazán látja el, wi-fis termosztáttal vezérelve. A meleg vizet 80 literes villanybojler biztosítja az első részben. Az apartmanban a meleg víz is gázkazánról megy.

A villanyszerelésnél tökéletesen leszakaszolt, lebontott biztosítékrendszer lett kitalálva.

A hátsó kert felé haladva az apartmant követi a fáskamra, majd a műhely kb. 25 nm. Ezután következik a teljesen új építésű féltetős melléképület rész, mely több célra hasznosítható. Víz, villany hátra vezetve. Garázs, fedett grill rész, szauna-jakuzzi komplexum.

Az építmény végén található az emeletre épített nyári-lak-„bunker” akár gyerekeknek, akár felnőtteknek. Innen is gyönyörű panoráma nyílik a környező legelős részre és a saját kis kőrises erdőre.

Falszerkezet: 47 cm kis méretű tömör tégla, külső 10 cm hőszigetelő rendszerrel / első lakásnál/

47 cm kis méretű tömör tégla – fólia – 5 cm szigetelés – fólia – Ytong 5 cm előtét falazat körben behálózva / hátsó apartmanos résznél

Tetőszerkezet hagyományos, első részen stukatúros fafödém, új tetőcserép. Mosókonyha- apartman részen teljesen új fagerendás parasztfödém rendszer. Régi cserepek átválogatva és visszahelyezve.

Fatároló-műhely teljes tetőszerkezete új. Cserép átválogatva, régi visszahelyezve.

Közművek: 3×16A nappali, 1×20A vezérelt áram, gáz, víz, ásott kút jó vízhozammal, 20 m3 emésztő

A parkosított rész bekerített de a kőris erdő nem, ezért a természet lakóit testközelből nézhetjük egy kellemes nyári estén a kertből.

Az ingatlan mellett található egy külön hrsz.os 1500 nm-es beépíthető belterületi telek / alatta, mellette erdővel, ezen új bekötésű villanyóra szekrénnyel, és egy kiváló vízhozamú rétegvizes fúrt kút található. Valamint itt került elhelyezésre az épület 20 m3-es emésztője is. Erre a telekre tervek szerint magas-ágyás rendszer, és háztáji került volna, a lehetőség adott bármire. Igény esetén ez is jár a házas ingatlanhoz.

Családi okok miatt válunk meg az ingatlantól, megváltozott egészségi életkörülmények indokolják ezt. NEM BÁRMI ÁRON. A kiköltözési határidő min. fél év lenne.

CSAK KOMOLY ÉRDEKLŐDŐT VÁRUNK.

Szeretnénk ha az új tulajdonos értékelné és élvezné azt amit itt próbáltunk létrehozni.

Az ingatlan ára /akár berendezve is/ 99,5 millió Ft vagy ennek megfelelő euró.

A jelenlegi árfolyamon ez kb. 270.000 EUR.

 

Őrségingatlan
Az első őrségi ingatlanközvetítő!
Anno 1999
Minden jog fenntartva!