Őrségingatlan
Az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, természeti környezetben, műemlék jellegű házak.

 

Tisztelt honlap látogató!

Köszöntjük az Őrség első ingatlanközvetítő irodájának az 1999 óta működő Őrségingatlan honlapján!

Ha Ön eladni vagy vásárolni szeretne ingatlant ezen a csodálatos vidéken, az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, forduljon hozzánk bizalommal. Ajánlataink természeti környezetben, műemlék jellegű házak, boronaházak, estetleg sindős kodisállásos házak. Ha csak érdeklődne, ez esetben is keressen meg minket egy jó beszélgetésre. Szívesen adunk felvilágosítást és megmutatjuk az ingatlanokat!

Szeretettel várjuk önöket!

 

Ajánlataink

93.372.

Az Őrségi Nemzeti Park szívében, Őriszentpéteren, Magyarország egyik legszebb természeti környezetében található ez a 116 éves, teljesen felújított téglaház. Az ingatlan közel van az osztrák (20 km), a szlovén (30 km), és a horvát határokhoz (60 km), így a közép-európai régió bármely pontjáról könnyen megközelíthető.

A ház körülbelül 230 négyzetméteres lakóteret kínál két szinten, alatta egy nagy, pince található. Az ingatlan körül vízszigetelést alkalmaztak a ház alapjainál, és kavicsréteggel biztosították a vízelvezetést a területről. A tetőtér és a födém hőszigetelést kapott, növelve ezzel az energiahatékonyságot. Az ablakokat dupla két rétegű thermoplan üvegezéssel látták el, amely további hőszigetelést biztosít. A falak körben acéllemezes szigetelést kaptak, így a ház víz- és hőszigetelése kiváló energiahatékonyságot garantál.

A házban 3 szoba és 3 fürdőszoba található, a fő fürdőben hatalmas kád és zuhanyzó is van. A fűtést energiatakarékos vízteres sparhelt biztosítja kiegészítve egy több száz literes hőtárolós tartállyal, mely másnap is meleget ad. Két helyiségben cserépkályha, a konyhában kemence, sütő, mosogatógép, és indukciós főzőlap található. A melegvizet napkollektor biztosítja.

A melléképület több mint 120 m2-en nyárikonyha, istálló, ólak, szerszámos helyiség, garázs, valamint egy 50 m2-es vendégház fürdőszobával, áll rendelkezésre.

Az 8371 négyzetméteres birtok teljes önellátást tesz lehetővé, teljesen körbe van kerítve. Gyümölcsfák és konyhakert garantálják a folyamatos gyümölcsellátást egész évben. A birtokon állatok ellátására alkalmas legelő, kecske/juh beálló és itató tó is található.

Ez a lenyűgöző ingatlan tökéletes választás azok számára, akik szeretnék élvezni a vidéki élet nyugalmát, miközben közel vannak a központokhoz és a határokhoz.

Ára: 251,812 millió Ft.
vagy ennek megfelelő euró

94.373.

Öreg ház várja fiatal tulajdonosát az Őrség varázslatos táján.

Az ingatlan Őriszentpéteren, az Őrség szívében helyezkedik el, egy csendes, átmenő forgalomtól mentes zsákutcában. Ez a közel 100 éves, egykori paplak teljesen felújított állapotban kínálja modern kényelmét új tulajdonosának. Három szobával, két fürdőszobával, új víz- és villanyvezetékekkel, hőszigetelt ablakokkal ellátva, valamint választható kútvíz vagy vezetékes víz lehetőségével biztosítja a kényelmes mindennapokat. A konyhában megtalálható egy Elektrolux sütő és főzőlap, egy Bosh mosogatógép, valamint egy alig használt, gyönyörű régi kemence.

A ház állapota kiváló, nem vizesedik, a kémények és gerendák erősek és megbízhatóak. A 120 m²-es melléképület tökéletesen alkalmas fatárolóként, két autós garázsként, privát kiülős részként, műhelyként, vagy akár vendégházként is. Az ingatlan a frekventált és központi elhelyezkedése miatt ideális választás állandó lakhatásra, de hétvégi házként, nyaralóként vagy vendégházként is remekül hasznosítható.

Az Őrség nemzetközi ismertségű helyszín, Magyarország nyugati részén, az osztrák, szlovén és horvát határok közelében. A ház elhelyezkedése ideális azok számára, akik szeretnék élvezni a természet csendjét és nyugalmát, miközben könnyen elérhető távolságban vannak a szomszédos országok. Az osztrák határ mindössze 20 kilométerre, a szlovén határ 15 kilométerre, míg a horvát határ csupán 45 kilométerre található, így a ház tökéletes kiindulópont lehet a régió felfedezéséhez.

Ára: 90,404 millió Ft.
vagy ennek megfelelő euró

 

96.375.

Az Őrség varázslatos tájain, egy csendes kis faluban, Kisrákosban található ez a 81 négyzetméteres, komfortos belső területű ingatlan, amely az osztrák (26 km) és szlovén (20 km) határok közelségének köszönhetően kiváló választás azok számára, akik nyugalmat keresnek, ugyanakkor szeretnék gyorsan elérni a szomszédos országokat. Az ingatlan Őriszentpétertől csupán 10 km-re, míg Zalaegerszegtől 33 km-re helyezkedik el, így a nagyobb városok által nyújtott szolgáltatások könnyedén elérhetőek.

A téglaépítésű ház 2018-as jelentős felújítása során nemcsak a víz- és villanyvezetékek cseréjére került sor, hanem aljzatszigetelés, laminált padlók lefektetése és hidegburkolatok elhelyezése is megtörtént, továbbá modern műanyag nyílászárókat szereltek be. A lakóterület praktikus beosztásban egy fürdőszoba+WC-t, konyha+ebédlőt, előszobát, tárolót, hálószobát és nappalit foglal magában. A fűtés hagyományos módon, cserépkályhával és sparhelten történik, ezáltal megtartva a ház rusztikus hangulatát. A konyha egyedi bútorzattal és villanytűzhellyel van felszerelve, ötvözve a modern kényelmet a hagyományos értékekkel.

A 3987 négyzetméteres telken található istálló, pajta és kocsibeálló számos további lehetőséget kínál, akár állattartásra, akár műhelymunkára. A gyümölcsfákkal teli kert nem csak a szemet gyönyörködteti, hanem praktikus is, lehetőséget biztosítva a saját termesztésű gyümölcsök élvezetére. Ez az ingatlan tökéletes egyensúlyt kínál a komfort, a modern igények és a természet közelségének harmóniájában, így ideális választás azok számára, akik a vidéki élet békéjére vágynak, miközben nem akarnak lemondani a modern élet nyújtotta kényelmekről.

Ára: 44.9 millió Ft.

K.371. Kiemelt ajánlat!

Kivételes exkluzív lehetőség!!!

Őrség és Hetés határán patakok, erdők határolta, kis 25 fős faluban - szinte zsákfalu - mely a csend és nyugalom szigete, eladó sorba került egy birtok.

Az ingatlan 4000 nm-es arborétumszerű kerttel, 4 db hatalmas, százéves fekete-fenyővel, kőris erdővel és tókával végződő telken helyezkedik el. Közvetlen szomszédok nincsenek, faluszéli, legelőkre panorámás.

A ház polgári stílusú, masszívan megépítette első tulajdonosa a 40-es években, mivel kőműves volt. Hatalmas terek, nagy belmagasság / 3 méter / impozáns ajtó-ablak méretek. A maga nemében egyedülálló jelenség egy kis faluban. A ház 2019-ben teljes körűen fel lett újítva. Ez mit jelent:

– a szobák aljzata 30 cm mélységben ki lett szedve, az új házaknál megszokott rétegrendben /kavicstöltés-döngölés, 10 cm vasalt szerelőbeton, VILLAS 4.5 vízszigetelés, 10 cm Lépésálló NIKECELL, fólia és 8 cm estrich-beton / lett újra építve

– a falak újra lettek vakolva, glettelve / speciális rusztikus gletteléssel / és színre festve

– teljes víz, villany, csatorna és fűtésrendszer új kiépítése / fűtés, víz ötrétegű csővel padozatban vezetve részben padlófűtés jelleggel /

– részben teljesen új, részben megerősített szarufák a tetőrendszerben, teljesen új lécezés, tetőfólia, cserépfedés

– egy részben teljesen új fagerendás födémszerkezet

– dupla kamrás hőszigetelt minőségi KÖMMERLING ablakok

– belső ajtók, fakazettás angol stílusú falburkolat, konyhabútor, teli falas beépített tolóajtós gardrób rendszer mind-mind egyedileg asztalos által legyártva

– kívülről 10 cm falszigetelő rendszer nemes-vakolattal, lábazaton 5 cm szigetelés lábazati színnel festve

– szobákban tölgyfa svédpadló

– a fürdőszobában, előszobában, konyhában minőségi hidegburkolatok

– esővíz elvezetés mindenhol megoldva

– BARABÁS térkővel burkolt járda, valamint a 140 nm-es melléképület is ezzel a burkolattal ellátva

– A faszerkezetű, teljesen új cserepes-lemezzel fedett, féltetős melléképület egy része felett hangulatos nyári-lak, „bunker”

– két részes nagy pince /SZÁRAZ/

A ház 190 nm nettó lakóterületű, mely áll egy első lakásból és egy különálló apartmanból. Első lakás: 2 db nagy méretű szoba, 1 kisebb méretű szoba gardróbszobával, előszoba, fürdőszoba WC-vel. káddal, konyha / igényes asztalosipari konyhabútor, fa frontokkal, RANGEMASTER tűzhellyel, mosogatógéppel / kamra és egy hobbiszoba-tároló-mosókonyha helyiség található. Innen nyílik egy lejárat a pincébe/ 25 nm-es / és félszinten egy kis tárolóba. A pince-tároló kívülről is megközelíthető. Az első lakás előszobájába egy nagy méretű fedett télikert-verandán keresztül juthatunk be.

Különálló apartman: 1 db egy-légterű 45 nm-es szoba, fürdőszoba káddal és WC-vel. Igény szerint falakkal a szobák lehatárolhatók benne.

A részben padlófűtéses és teljes mértékben radiátoros központi fűtést, egy új WESTEN kondenzációs gázkazán látja el, wi-fis termosztáttal vezérelve. A meleg vizet 80 literes villanybojler biztosítja az első részben. Az apartmanban a meleg víz is gázkazánról megy.

A villanyszerelésnél tökéletesen leszakaszolt, lebontott biztosítékrendszer lett kitalálva.

A hátsó kert felé haladva az apartmant követi a fáskamra, majd a műhely kb. 25 nm. Ezután következik a teljesen új építésű féltetős melléképület rész, mely több célra hasznosítható. Víz, villany hátra vezetve. Garázs, fedett grill rész, szauna-jakuzzi komplexum.

Az építmény végén található az emeletre épített nyári-lak-„bunker” akár gyerekeknek, akár felnőtteknek. Innen is gyönyörű panoráma nyílik a környező legelős részre és a saját kis kőrises erdőre.

Falszerkezet: 47 cm kis méretű tömör tégla, külső 10 cm hőszigetelő rendszerrel / első lakásnál/

47 cm kis méretű tömör tégla – fólia – 5 cm szigetelés – fólia – Ytong 5 cm előtét falazat körben behálózva / hátsó apartmanos résznél

Tetőszerkezet hagyományos, első részen stukatúros fafödém, új tetőcserép. Mosókonyha- apartman részen teljesen új fagerendás parasztfödém rendszer. Régi cserepek átválogatva és visszahelyezve.

Fatároló-műhely teljes tetőszerkezete új. Cserép átválogatva, régi visszahelyezve.

Közművek: 3×16A nappali, 1×20A vezérelt áram, gáz, víz, ásott kút jó vízhozammal, 20 m3 emésztő

A parkosított rész bekerített de a kőris erdő nem, ezért a természet lakóit testközelből nézhetjük egy kellemes nyári estén a kertből.

Az ingatlan mellett található egy külön hrsz.os 1500 nm-es beépíthető belterületi telek / alatta, mellette erdővel, ezen új bekötésű villanyóra szekrénnyel, és egy kiváló vízhozamú rétegvizes fúrt kút található. Valamint itt került elhelyezésre az épület 20 m3-es emésztője is. Erre a telekre tervek szerint magas-ágyás rendszer, és háztáji került volna, a lehetőség adott bármire. Igény esetén ez is jár a házas ingatlanhoz.

Családi okok miatt válunk meg az ingatlantól, megváltozott egészségi életkörülmények indokolják ezt. NEM BÁRMI ÁRON. A kiköltözési határidő min. fél év lenne.

CSAK KOMOLY ÉRDEKLŐDŐT VÁRUNK.

Szeretnénk ha az új tulajdonos értékelné és élvezné azt amit itt próbáltunk létrehozni.

Az ingatlan ára /akár berendezve is/ 99,5 millió Ft vagy ennek megfelelő euró. A jelenlegi árfolyamon ez kb. 270.000 EUR.

.................................

K.364. Kiemelt ajánlat - Eladva

Kivételes exkluzív lehetőség!

Álmaim birtoka új, gondos gazdáját keresi.

A birtok majd 1 hektáros csodálatos arborétumszerű kertben fekszik, az Őrség fővárosában Őriszentpéteren, az egyik legszebb szeren. A varázslatos nyugodt erdei környezetben, egy 25 éve tökéletesen korszerűen megépített ház és melléképületei / +2 garázs épület és fatároló / rejlenek az árnyas lombos fák között tisztes távolságban utcától, szomszédoktól. A dupla tégla falazatú épület hőszigetelt fa nyílászárókkal van ellátva, a tetősíkba 20 cm szigetelés került a beépítés során. A ház jó elrendezésű, tetőtere az utóbbi években került beépítésre, lakóterülete 180 nm. A földszinten egy hatalmas nappali-étkező-konyha együttes, előszoba, két fürdőszoba, kamra, gardrób és két hálószoba található. Az emeleten / mely külső feljárattal is megközelíthető / 3 hálószoba, nappali-konyha-étkező, fürdőszoba, kamra kapott helyet.

Két generációnak, vendégeknek, nagyobb családnak ideális beosztás.

Fűtése gáz központi, illetve hatalmas cserépkályha található a nappaliban, mely bőséges meleget ad a téli napokban. Vezetékes víz, ipari áram, kút / mely mindig rendelkezésre áll /, szennyvízcsatorna, széles sávú optikai kábel rendelkezésre áll. A kertben térkövezett bejáró, kerti grill, bográcsozó, hintaágy szolgálja a kényelmet. A ház hátsó-oldalsó részén a hatalmas fedett terasz minden időben lehetőséget ad a pihenésre.

Őriszentpéter legcsendesebb, erdei szerén fekvő ingatlantól alig pár percre elérhető minden: bolt, orvos, gyógyszertár, iskola, óvoda, művelődési ház, önkormányzat, posta, éttermek.

Az ingatlan ára, családi okok miatt most akciósan: 155 millió Ft.

.................................

98.378.

Kivételes lehetőség!!!

Gazdálkodó, önfenntartó, nyugodt élethez való páratlan adottságú ingatlan eladó. Zsákutcában mely egy erdőbe fut bele! Szomszéd csak egyik oldalon van.

Eladó a házikónk egy hangulatos, támogató közösségű, 40 fős csendes kis faluban, Lentitől nem messze.

A házikó: 80 nm + 30 nm galéria+ 2 terasz. Földszinten 2 szoba, nappali-konyha-étkező, fürdőszoba wc-vel, káddal, dupla mosdóval. A kamra-kazán helyiségben plusz wc van kézmosóval. A házat igényes burkolatokkal, teljeskörűen újítottuk fel.

A galérián igény szerint akár plusz két szoba is kialakítható. 60 cm-es főfalak. Tetősíkban 20 cm, aljzatban 10 cm szigetelés.

Fűtés elektromos BOSCH kazánnal + radiátorokkal, épített cserépkandallóval, fürdőszobában plusz elektromos fűtőszőnyeggel. Melegvíz ARISTON okos bojlerrel. Zárt emésztő. A terület két HRSZ van, összesen majdnem 1 hektár. A ház körül bekerítve, hátul hatalmas legelő.

Az ingatlan teljesen kész állapotban kerül értékesítésre.

Amit még tartalmaz a vételár: terasz befejezése, külső színezés, belső galéria korlát, belső ajtók, egy 3*2m BOMSTAL antracit színű szerszámos, kerítés körbe a ház és kertje körül. Várható befejezés július vége.

Ára: 55.9 millió Ft

.................................

99.379.

Kercaszomoron, egy hangulatos őrségi kis zsák faluban kerül eladásra, egy sok lehetőséget rejtő ingatlan.

A ház lapterülete 170 nm + 2 nagy terasz. 4 szoba, konyha, 2 fürdőszoba.

Részben felújított, új külső és belső fa nyílászárók, új fűtés (gáz és fa), új víz és villanyvezeték, új burkolatok 2 fürdőszobában.

Egy része a teleknek körbe van kerítve és karámozva. A 7300 nm területen van kialakított beálló lovaknak is.

Egy autó beálló és egy melléképület is van az ingatlanon, ami műhelynek vagy akár nyári konyhának is kialakítható, kb 20 nm boltíves pince (nem vizesedik).

A felső rész bővíthető, víz és csatorna kiállások meg vannak és a szerelő beton is elkészült. Akár 3 apartman is kialakítható itt.

Ára: 99 millió forint.

Suttogó fenyves és szénaillat

"...Amolyan zug, erdõország-féle. Népét ezer éve tették e posztra, hogy a gyepût "betöréstõl" óvja..."
Nagyrákosi Batha Kálmán

"Az Õrség hazánk délnyugati részén, a Dunántúli-középhegységtõl délnyugatra terül el. Területe 192 km2 és 18 községet foglal magában. Nehezen körülhatárolható, mert szerkezetileg kevéssé tér el környezetétõl, de önálló, sajátos kultúrát megõrzõ terület. A hagyomány szerint az Õrség ezeréves. Hazánkban az egyetlen vidék, ahol a magyarság a letelepedése óta egy helyben él. Elnevezését onnan kapta, hogy mint határmenti terület, a honfoglalás ideje óta határõrvidék szerepét töltötte be. A XI. században letelepített õrállók saját költségükön, saját fegyverükkel védték a nyugati határt."

97.376.

Csendes zsákutcában, a Vadása tó-tól 2 perces autóútra, illetve a zsákutcából tanösvényen 15 perces sétával is elérhető távolságban, közel 3500 négyzetméteres termő gyümölcsfákkal tűzdelt, egykor gazdálkodásra használt telken épült (majd) teljesen, mind műszakilag, mind esztétikailag felújított családi ház eladó!

Az udvarban a lakóházzal átellenben állnak a szerkezetileg kiváló állapotú ólak és istálló, illetve a lakóház mögött egy masszív, nagy pajta (kb. 100 nm). Az udvarban jó hozamú fúrt kút, illetve 6 alma, 2 szilva, 2 dió, 3 körte, 1 birsalma és egy hatalmas cseresznyefa áll, a ház alatt egy 25 négyzetméteres pince található.
A lakóház az 1960-as években épült, jellegzetes (kádár)kocka, 40 cm-es tégla falazattal. A ház felújítása 2021-ben történt. Ami kimaradt: igény szerint külső hőszigetelés és színezés, igény szerint új tetőcserép, a tetőszerkezet kiváló állapotú, a lécezés és cserepezés jó állapotban van, melléképületek rendbetétele, igény szerint bádog ereszcsatornák cseréje, csapadékvíz elvezetése eresz kifolyóktól.

Az ablakok előkertre néznek. Gáz a telekhatáron.
Az ingatlan ára tartalmazza a teljes berendezést (bútorok, gépek). Igény szerint a terület bővíthető még egy nem közvetlen szomszédos / hátrafelé 2. telek / 3500 nm-es területtel is.

Irányár: 49.9 millió Ft

Finanszírozás:
Az ingatlan elsősorban készpénzzel, de bizonyos feltételek mellett banki finanszírozással egyaránt megvásárolható, vidéki CSOK igénybe vehető!

88.367.

Megélhetési lehetőséggel egybekötött lakhatási lehetőség az Őrségben!

Pici zsákfaluban eladó, egy eddig bolt-kocsmaként üzemelt ingatlan.

Az épület közepesen jó állapotú, részben felújított. Hasznos területe 170 nm, mely több részből áll és ezáltal számtalan lehetőséget rejt magában. A saroktelek szerény méretű / 669 nm / de éppen ezért karbantartása sem okoz nagyobb gondot, parkosítás után hangulatos, intim kert alakítható ki.

Az ingatlan "kivett áruház" megnevezésű a tulajdoni lapon. Akár kis családias cukrászda, pékség, reggeliző hely, fazekas műhely, helyi termékek kisboltja… stb. kialakítása mellett a lakhatási lehetőség is megoldható az ingatlanban némi ráfordítással. Csendes faluban ám mégis központi helyen van, ezért a turisták rendre elhaladnak mellette. Szomszédságában a templom és a paplak található.

Irányár: 18 millió Ft

Cégtulajdon, de ÁFA mentes.

91.370.

Az Őrség központjában Őriszentpéteren kínálunk eladásra, egy részben felújított, kétszintes masszív házat, sok lehetőséggel.

Fszt.: /Br. 100 nm/ Nappali-étkező-konyha-kamra, wc, kazánház és egy garázsból kialakított műhely-üzlethelyiség.

Emelet: 3 szoba, fürdőszoba, előtér. Fűtése központi kazánról történik.

Közműrendszer, burkolatok cserélve-felújítva. Nyílászárók modern 3 rétegűre kicserélve. A ház méreteinél fogva nagyobb létszámú családnak is tökéletesen megfelel. A panorámás telek mintegy 1600 nm abszolút gondozható méretű, nem ró nagy terhet leendő tulajdonosára. Az ingatlan egy mellékutcában fekszik, nem főútvonalon.

Azonnal beköltözhető.

Irányár: 49 millió Ft.89.368.

Rédics központi rendezett részén, Szlovén határ mellett, egy hihetetlen sok lehetőséget rejtő, 400 nm / plusz 200 nm hasznos tetőtér / 16 helyiséges ingatlan, melléképülettel, melyben 4 garázs van, került eladósorba.

Szép ősfás saroktelken fekszik. Az ingatlan kisebb-nagyobb felújítást követően sok irányban hasznosítható: iroda, munkásszálló, turizmus privát lakrésszel, magán óvoda-iskola-bölcsőde, több generációs lakóház, nyugdíjasház… némelyikhez EU támogatás 2. félévben kiírásra kerülhet.

Víz, villany, csatorna. Gázcsonk telken belül.

Irányár: 35 millió Ft vagy ennek megfelelő euró

90.369.

ALKALMI LEHETŐSÉG, EGYEDÜLÁLLÓ INGATLAN!

Az utolsó ebben a régióban....

Őrségben, településen kívüli, szomszédmentes, erdei környezetben eladó, egy volt határőr laktanya.

Az ingatlan, kivett külterület besorolású, 2 helyrajzi számon fekszik. Összes területe 2.6 ha, a 4 db épület össz. területe mintegy 600 nm.

Statikailag jó állapotúak, de felújítást igényelnek. Közművek: víz, villany van.

Az ingatlan nem főút mellett fekszik, varázslatos erdei környezet veszi körül. Háborítatlan csend és nyugalom ami jellemzi. Hasznosítható akár vendéglátásban, akár idősotthonként, de tökéletes lehet egy magánbirtoknak is.

Az ár igen kedvező: 49.8 millió Ft.

97.377.

Őriszentpéter, Galambosszeren, utolsó erdőben lévő gyönyörű, 12 hektáros földterület eladó. Külterület, szántó minősítéssel.

Az ingatlan több hrsz-on fekszik. Több éve kaszálva van.

Irányár: 24.9 millió Ft, azaz 2 millió Ft/hektár.

73.363.

Őrségben Magyarszombatfa, Gödörházán eladó sorba került egy felújítandó, sok lehetőséget kínáló ingatlan. A telek 2700 nm-es patakig lenyúló lankás terület, akár gazdálkodásra is alkalmas résszel. Szellős, közvetlen szorosan illeszkedő szomszéd nincsen, és zsákutca. A ház 105 nm-es masszív tégla épület / száraz /, átlagosan jó tetőszerkezettel. 2 szoba-konyha-kamra-előtér osztattal. Ehhez kapcsolódik közvetlenül egy szintén tégla falazatú 3 helyiséges melléképület, mely felújítás után akár vendégházként is hasznosulhat. Nagyobb család esetén lakótérként kapcsolható a főépülethez. Tetőszerkezete javításra szorul. Egy kellemes veranda rész fut végig ezen rész előtt. Közművek: víz, villany, gáz, csatorna, melyek közül a vízóra leszerelésre került, valamint a villany is kikötésre került. Gáz és csatorna az utcában elérhető.

Irányár: 14.9 millió Ft.

.......................................

Kiemelt ajánlat

K.356. - Eladva

Szalafő egyik legszebb, autentikus kódisállásos háza eladósorba került!

Igazi kuriózum, érték, mivel védett ingatlan (jelenleg lehetséges pályázati forrás a felújítására). Csipkerózsika álmából várja, hogy méltó, gondos gazdája felébressze.

A telek 1580 nm-es egyedi panorámával rendelkezik. Szomszédmentes. Szőlőlugas, gyümölcsfák teszik hangulatossá a ház környezetét mely az 1910-es években épült, autentikus, kódisos, őrségi ház ritka sindős tetővel.

Az épület jelenlegi állapotát nem tükrözik a képek!!!, teljes körű felújítást igényel!!! Az ingatlan nem lakott kb. 4-5 éve. Ez sajnos nyomot hagyott rajta, de a felújítás után ismét régi, ha nem szebb életét élheti e csodás épület. A házban a tipikus osztat szerint: A kódisállásról belépve egy előtérbe jutunk, szembe a konyha, az előtér jobb és bal végében egy-egy szoba található. Baloldalt kapott helyett a szoba mellett egy fürdőszoba is WC-vel. A ház részben alápincézett. A területen helyezkedik el még egy csodás melléképület is, mely szintén felújításra szorul.

Közművek: víz és villany a házban. A fűtést egyedi cserépkályhák szolgáltattják. Meleg víz bojlerről.

Árcsökkenés: Az ingatlan ára 36,5 millió Ft. Az ár minimálisan alkuképes.

.............................

Suttogó fenyves és szénaillat

"...Amolyan zug, erdõország-féle. Népét ezer éve tették e posztra, hogy a gyepût "betöréstõl" óvja..."
Nagyrákosi Batha Kálmán

"Az Õrség hazánk délnyugati részén, a Dunántúli-középhegységtõl délnyugatra terül el. Területe 192 km2 és 18 községet foglal magában. Nehezen körülhatárolható, mert szerkezetileg kevéssé tér el környezetétõl, de önálló, sajátos kultúrát megõrzõ terület. A hagyomány szerint az Õrség ezeréves. Hazánkban az egyetlen vidék, ahol a magyarság a letelepedése óta egy helyben él. Elnevezését onnan kapta, hogy mint határmenti terület, a honfoglalás ideje óta határõrvidék szerepét töltötte be. A XI. században letelepített õrállók saját költségükön, saját fegyverükkel védték a nyugati határt."

 
Őrségingatlan
Az első őrségi ingatlanközvetítő!
Anno 1999
Minden jog fenntartva!