Őrségingatlan
Az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, természeti környezetben, műemlék jellegű házak.

 

Tisztelt honlap látogató!

Köszöntjük az Őrség első ingatlanközvetítő irodájának az 1999 óta működő Őrségingatlan honlapján!

Ha Ön eladni vagy vásárolni szeretne ingatlant ezen a csodálatos vidéken, az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, forduljon hozzánk bizalommal. Ajánlataink természeti környezetben, műemlék jellegű házak, boronaházak, estetleg sindős kodisállásos házak. Ha csak érdeklődne, ez esetben is keressen meg minket egy jó beszélgetésre. Szívesen adunk felvilágosítást és megmutatjuk az ingatlanokat!

Szeretettel várjuk önöket!

 

Ajánlataink

K.364. Kiemelt ajánlat

Kivételes exkluzív lehetőség!

Álmaim birtoka új, gondos gazdáját keresi.

A birtok majd 1 hektáros csodálatos arborétumszerű kertben fekszik, az Őrség fővárosában Őriszentpéteren, az egyik legszebb szeren. A varázslatos nyugodt erdei környezetben, egy 25 éve tökéletesen korszerűen megépített ház és melléképületei / +2 garázs épület és fatároló / rejlenek az árnyas lombos fák között tisztes távolságban utcától, szomszédoktól. A dupla tégla falazatú épület hőszigetelt fa nyílászárókkal van ellátva, a tetősíkba 20 cm szigetelés került a beépítés során. A ház jó elrendezésű, tetőtere az utóbbi években került beépítésre, lakóterülete 180 nm. A földszinten egy hatalmas nappali-étkező-konyha együttes, előszoba, két fürdőszoba, kamra, gardrób és két hálószoba található. Az emeleten / mely külső feljárattal is megközelíthető / 3 hálószoba, nappali-konyha-étkező, fürdőszoba, kamra kapott helyet.

Két generációnak, vendégeknek, nagyobb családnak ideális beosztás.

Fűtése gáz központi, illetve hatalmas cserépkályha található a nappaliban, mely bőséges meleget ad a téli napokban. Vezetékes víz, ipari áram, kút / mely mindig rendelkezésre áll /, szennyvízcsatorna, széles sávú optikai kábel rendelkezésre áll. A kertben térkövezett bejáró, kerti grill, bográcsozó, hintaágy szolgálja a kényelmet. A ház hátsó-oldalsó részén a hatalmas fedett terasz minden időben lehetőséget ad a pihenésre.

Őriszentpéter legcsendesebb, erdei szerén fekvő ingatlantól alig pár percre elérhető minden: bolt, orvos, gyógyszertár, iskola, óvoda, művelődési ház, önkormányzat, posta, éttermek.

Az ingatlan ára 192 millió Ft. vagy 480.000 EUR.

.................................

70.360. - Eladva

Kondorfa, Hegy részben, eladósorba került egy ritka, autentikus kódisos kis házikó.

Az ingatlan 1100 nm területű zsákutcában lévő, erdővel körbevett telken fekszik. A csend és nyugalom biztosított. Felújítandó épület, villany és víz közművel rendelkezik. A ház felújítandó, illetve bontandó ezért telekárban eladó az ingatlan.

Irányár 4,9 millió Ft.

70.359.- Eladva

Őrség központjában Őriszentpéteren eldugott részen, mégis közel mindenhez panorámás ingatlan eladósorba került. Az épület felújítandó, de nem lakhatatlan jelenleg sem.

A ház az 50-es években épült, masszív tégla falazatú alápincézett "kádárkocka" épület. Tetőfedése pala. A tetőszerkezete jó állapotú, falazata szintén megfelelő. SZÁRAZ!!! A házban található egy nagy előtér, 2 szoba, konyha, fürdőszoba, padlásfeljáró. Alapterülete 80 nm. Két szobája alatt pince helyezkedik el szuterén ablakokkal. Fűtése központi radiátoros, fatüzeléses kazánról, mely a pincében kapott helyet. Közművek: víz, villany, csatorna.

A telek több részből áll, összesen 8000 nm. Ebben benne foglaltatik két külterületi rét is mely a ház mellett van közvetlenül. A házhoz tartozó területen található még egy melléképület is.

Irányár: 26 millió Ft.

Suttogó fenyves és szénaillat

"...Amolyan zug, erdõország-féle. Népét ezer éve tették e posztra, hogy a gyepût "betöréstõl" óvja..."
Nagyrákosi Batha Kálmán

"Az Õrség hazánk délnyugati részén, a Dunántúli-középhegységtõl délnyugatra terül el. Területe 192 km2 és 18 községet foglal magában. Nehezen körülhatárolható, mert szerkezetileg kevéssé tér el környezetétõl, de önálló, sajátos kultúrát megõrzõ terület. A hagyomány szerint az Õrség ezeréves. Hazánkban az egyetlen vidék, ahol a magyarság a letelepedése óta egy helyben él. Elnevezését onnan kapta, hogy mint határmenti terület, a honfoglalás ideje óta határõrvidék szerepét töltötte be. A XI. században letelepített õrállók saját költségükön, saját fegyverükkel védték a nyugati határt."

83.293. Exkluziv ajánlat

BIOHÁZ ÉS KERT AZ ŐRSÉGBEN

Az Őrség egyik legkisebb zsákfalujában, csendes tiszta levegőjű környezetben Ispánkon, déli fekvésű, két szintes, természetes anyagokból, 2001-ben épült, 180 nm alapterületű családi ház eladó.
A ház és a melléképületek 5931 nm-es területen helyezkednek el, melyen 28 éve biokertészkedést folytatnak a mai napig is, valamint több gyümölcsfa és bokor gazdagítja.
A ház földszinti részén a következő helyiségek találhatóak: két előszoba, két szoba, nappali-étkező-konyha / új bútorokkal, burkolatokkal /, kamra. Itt található még egy mellékhelyiség, egy fürdőszoba, fűtőhelyiség, mosó-tároló, belső kert és egy garázs.
A tetőtérben négy fél szoba, teakonyha – dolgozószoba, fürdőszoba-tusoló, mellékhelyiség.
A ház falazata: 7 cm fenyő boronafal, nádpalló, vályogtégla 30 cm-es azaz összesen mintegy 42 cm természetes anyagból.
A külső nyílászáró fa ablakok 3 rétegű üvegezéssel készültek.
Fűtési rendszer: vegyes tüzelésű kazán és gázkazán, acélradiátoros fűtőtestekkel.
A nappali-étkezőben még egy új cserépkályha, ami további lehetőség az időszakos temperáláshoz.
A fürdőszobákban a meleg vizet bojlerek szolgáltatják, jelenleg ún. éjszakai árammal. A ház teljes faszerkezete 3 éve kapott átfestést, kezelést. Belülről a konyha megújult, egyéb helyiségekben festés, valamint igény szerint burkolat csere szükséges lehet. A ház jó állapotú, abszolút környezetbarát.

Melléképületek: 3 gépkocsi beállását szolgáló nyitott-fedett épület 26 nm, alatta esővíz gyűjtővel, egy zárt filagória, közel 20 nm ún. verem, tárolásra közel 10 nm 1.9 m mély, egy fészer – istálló közel 50 nm, üvegház.
Az ingatlan tehermentes. Ingatlan beköltözés megegyezés kérdése, de legkésőbb a szerződést követő fél éven belül. Erre az időre a tulajdonosok visszabérelnék az ingatlant.

Az ingatlan ára: 180 millió Ft, vagy 480.000 euró

BIO HOUSE AND GARDEN IN NATIONALPARK "ŐRSÉG"

In ISPÁNK, one of the smallest shack villages in Őrség, in a quiet environment with clean air, a south-facing, two-story family house built in 2001 from natural materials with a floor area of 180 square meters is for sale.

> More Details

ECO-Haus und biologischer Garten in National Park "ŐRSÉG"

Zu verkaufen in ISPÁNK, einem der kleinsten Dörfer von Őrség, in einer ruhigen, sauberen Umgebung, ein nach Süden ausgerichtetes zweistöckiges Familienhaus aus natürlichen Materialien mit einer Grundfläche von 180 Quadratmetern, Baujahr 2001.

> Mehr Details

.......................................

73.363.

Őrségben Magyarszombatfa, Gödörházán eladó sorba került egy felújítandó, sok lehetőséget kínáló ingatlan. A telek 2700 nm-es patakig lenyúló lankás terület, akár gazdálkodásra is alkalmas résszel. Szellős, közvetlen szorosan illeszkedő szomszéd nincsen, és zsákutca. A ház 105 nm-es masszív tégla épület / száraz /, átlagosan jó tetőszerkezettel. 2 szoba-konyha-kamra-előtér osztattal. Ehhez kapcsolódik közvetlenül egy szintén tégla falazatú 3 helyiséges melléképület, mely felújítás után akár vendégházként is hasznosulhat. Nagyobb család esetén lakótérként kapcsolható a főépülethez. Tetőszerkezete javításra szorul. Egy kellemes veranda rész fut végig ezen rész előtt. Közművek: víz, villany, gáz, csatorna, melyek közül a vízóra leszerelésre került, valamint a villany is kikötésre került. Gáz és csatorna az utcában elérhető.

Irányár: 14.9 millió Ft.

.......................................

Kiemelt ajánlat

K.356. - Eladva

Szalafő egyik legszebb, autentikus kódisállásos háza eladósorba került!

Igazi kuriózum, érték, mivel védett ingatlan (jelenleg lehetséges pályázati forrás a felújítására). Csipkerózsika álmából várja, hogy méltó, gondos gazdája felébressze.

A telek 1580 nm-es egyedi panorámával rendelkezik. Szomszédmentes. Szőlőlugas, gyümölcsfák teszik hangulatossá a ház környezetét mely az 1910-es években épült, autentikus, kódisos, őrségi ház ritka sindős tetővel.

Az épület jelenlegi állapotát nem tükrözik a képek!!!, teljes körű felújítást igényel!!! Az ingatlan nem lakott kb. 4-5 éve. Ez sajnos nyomot hagyott rajta, de a felújítás után ismét régi, ha nem szebb életét élheti e csodás épület. A házban a tipikus osztat szerint: A kódisállásról belépve egy előtérbe jutunk, szembe a konyha, az előtér jobb és bal végében egy-egy szoba található. Baloldalt kapott helyett a szoba mellett egy fürdőszoba is WC-vel. A ház részben alápincézett. A területen helyezkedik el még egy csodás melléképület is, mely szintén felújításra szorul.

Közművek: víz és villany a házban. A fűtést egyedi cserépkályhák szolgáltattják. Meleg víz bojlerről.

Árcsökkenés: Az ingatlan ára 36,5 millió Ft. Az ár minimálisan alkuképes.

.............................

71.361. Kiemelt ajánlat - Eladva

Kiváló helyen lévő, beépíthető telek most olcsóbban eladó!

Pici 20 fős településen Őrség és Hetés határában eladó egy 4600 nm-es ősfás szép építési telek, víz és gáz közművel.

Villany a telek előtt. Széles sávú optikai kábeles net van a faluban, a szennyvíz egyedileg megoldható. 25%-os szabadon álló beépítettséggel.

Aki csendet, nyugalmat kedveli, vagy gazdálkodna háztáji léptékekben, annak tökéletes választás. A falu fejlődőfélben van.

Áresés: 5.9 millió Ft.

.................................

 

 
Őrségingatlan
Az első őrségi ingatlanközvetítő!
Anno 1999
Minden jog fenntartva!