Őrségingatlan
Az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, természeti környezetben, műemlék jellegű házak.

 

Tisztelt honlap látogató!

Köszöntjük az Őrség első ingatlanközvetítő irodájának az 1999 óta működő Őrségingatlan honlapján!

Ha Ön eladni vagy vásárolni szeretne ingatlant ezen a csodálatos vidéken, az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, forduljon hozzánk bizalommal. Ajánlataink természeti környezetben, műemlék jellegű házak, boronaházak, estetleg sindős kodisállásos házak. Ha csak érdeklődne, ez esetben is keressen meg minket egy jó beszélgetésre. Szívesen adunk felvilágosítást és megmutatjuk az ingatlanokat!

Szeretettel várjuk önöket!

 

Ajánlataink

84.365. - Exkluziv ajánlat

Őrségi Nemzeti Parkban a Vend-vidék dimbes-dombos részén kínálunk eladásra egy kivételes adottságú birtokot.

Az igényesen megépített épületegyüttest 13.5 ha saját erdő öleli részben körbe. A főútról egy 500 m hosszú bazaltos úton közelíthetjük meg a birtokot, mely részben magánút. A 1.5 ha-os körbekerített területen 4 épület áll. Egy nettó 140 nm alapterületű 80 nm tetőtérrel rendelkező főépület, egy 50 nm üvegház-télikert, valamint egy 15 nm autentikus boronaházikó mely a nagy felületű /tófóliázott/ tó partján helyezkedik el, mely tökéletes működését vízi növényzet és gépészet biztosítja.

Főépület: 100 cm mély alapokon nyugvó 21 cm gerendafal szerkezetű épület, melyben az összes felhasznált anyag környezettudatos és részben a saját erdőből szakszerűen kitermelt és leszárított anyagból épült újonnan. A falszerkezet gerendái között a nútokban 5 cm lécezéssel, nádszövet hálóval, agyagtapasztással. Tetősíkban 20 cm hőszigeteléssel, aljzatban a nappali részen a hagyományos kavicsozás technológiával párnafák között. A faburkolat mindenhol hajópadló, illetve a vizes helyiségekben igényes kerámiaburkolat. A fűtést egy fatüzeléses nagy teljesítményű vízteres sparheltkazán biztosítja, kiegészülve cserépkályhával és téglakályhával. A tetőn egy 4 kW teljesítményű szigetrendszerű napelemes rendszerrel. A meleg vizet napkollektor biztosítja. A gépészet rendkívül precízen megtervezett, igényes korszerű anyagokkal megépített. A víz egy 140 méter mély engedélyes kútból jut el a házakhoz. A szennyvizet egy kétkamrás biológiai rendszer hasznosítja újra. A földszint első részében egy 30 nm-es különálló apartman /nappali-konyha-fürdőszoba, tetőtérben hálószoba/ kapott helyet. A további főépületben egy 55 nm-es hatalmas nappali téglakályhával, egy 2×2 zuhanyzós / férfi-női / wc-vel, mosdóval, csizmamosóval rendelkező vizesblokk, valamint egy 25 nm-es konyha-étkező épült meg. Innen nyílik egy kijárat a gyönyörű panorámával rendelkező fedett 15 nm-es teraszra. A nappaliból megközelíthető tetőtérben egy tágas előtérből jutunk a 2db 35 nm-es szeparált szobába. Valamint a gépészeti egységeknek és tárolónak hasznosított helyiség is itt található.

Üvegház: 50 nm-es acélvázas szerkezetű, önműködően záró-nyitó ablakokkal és napcsövekkel felszerelt.

Autentikus boronaházikó: 15 nm boronafal-szerkezetű kisház a tó partján, melyben egy vizes helyiség káddal, egy cserépkályha-kandalló, valamint a tó gépészeti egysége található.

Pajta: 20 nm-es faszerkezetű pajta zöld-tetővel

Az összes épület extra igényességgel készült el, természetesen minden épület engedélyeztetve. Az árban benne foglaltatik egy lebetonozott leszigetelt alap, mely akár garázsnak akár egy kisebb háznak remek lehetőséget biztosíthat. Az ingatlan teljes berendezéssel kerül értékesítésre, melyben a saját cseresznyefából készült konyhabútorok is benne vannak.

A bekerített rész gyönyörűen rendezett, alsó sarkában forrással és tőzikés ligettel. Automata kapu, kamerarendszer, szeparált belső kerítés /kutyatartóknak ideális/. Igényes térburkolatok a ház körül. Kerttervezésnél figyelembe vették az összes fontos éghajlati tényezőt / napállás, vízirányok /.

Mit is mondhatnék ez maga a non plus ultra, akár elvonulni vágyóknak, akár idegenforgalmi hasznosításra. De tökéletes szervezett elvonulós táborok megtartására is. Igen jó energiákkal rendelkező birtok, természetesen szomszédmentes.

Ára: 330 millió forint vagy 846.000 Euró

.................................

K.364. Kiemelt ajánlat

Kivételes exkluzív lehetőség!

Álmaim birtoka új, gondos gazdáját keresi.

A birtok majd 1 hektáros csodálatos arborétumszerű kertben fekszik, az Őrség fővárosában Őriszentpéteren, az egyik legszebb szeren. A varázslatos nyugodt erdei környezetben, egy 25 éve tökéletesen korszerűen megépített ház és melléképületei / +2 garázs épület és fatároló / rejlenek az árnyas lombos fák között tisztes távolságban utcától, szomszédoktól. A dupla tégla falazatú épület hőszigetelt fa nyílászárókkal van ellátva, a tetősíkba 20 cm szigetelés került a beépítés során. A ház jó elrendezésű, tetőtere az utóbbi években került beépítésre, lakóterülete 180 nm. A földszinten egy hatalmas nappali-étkező-konyha együttes, előszoba, két fürdőszoba, kamra, gardrób és két hálószoba található. Az emeleten / mely külső feljárattal is megközelíthető / 3 hálószoba, nappali-konyha-étkező, fürdőszoba, kamra kapott helyet.

Két generációnak, vendégeknek, nagyobb családnak ideális beosztás.

Fűtése gáz központi, illetve hatalmas cserépkályha található a nappaliban, mely bőséges meleget ad a téli napokban. Vezetékes víz, ipari áram, kút / mely mindig rendelkezésre áll /, szennyvízcsatorna, széles sávú optikai kábel rendelkezésre áll. A kertben térkövezett bejáró, kerti grill, bográcsozó, hintaágy szolgálja a kényelmet. A ház hátsó-oldalsó részén a hatalmas fedett terasz minden időben lehetőséget ad a pihenésre.

Őriszentpéter legcsendesebb, erdei szerén fekvő ingatlantól alig pár percre elérhető minden: bolt, orvos, gyógyszertár, iskola, óvoda, művelődési ház, önkormányzat, posta, éttermek.

Az ingatlan ára 192 millió Ft. vagy 480.000 EUR.

.................................

87.366.

Nagyszerű lehetőség az Őrségben!

Lakhatás és megélhetési forrás egy helyen!

Vadása-tó szomszédságában működő, 6 apartmanból álló, 2 ház eladó. A szálláshely Vas megyében, Hegyhátszentjakab központjában, a Vadása-tótól egy kilométerre található. A komplexum 3 épületből áll.

A hasznos beépített alapterület több mint 500m2. A telek teljes mérete 1511m2 mely zárt, két bejárattal rendelkezik. A főépület 2021-ben teljes körű felújításon esett át. Ebben 5 db apartman került kialakításra, 2 db a földszinten, 3 db az emeleten található és összesen 14 fő elszállásolását teszi lehetővé. Kívülről a homlokzat 10 cm-es szigetelést kapott, valamint új falszínezést.

Az épületben a víz, villany (+3 fázis), csatorna vezetékek teljes cseréje, új burkolatok, helyiségek, fűtési rendszer kialakítása megtörtént. A vendégfogadó térben egy gyönyörű kandalló kapott helyet, mely az egész épület fűtését ellátja, központi rendszeren keresztül. Az apartmanház berendezése teljesen új, modern letisztult stílusú, mely ízlésesen alkalmazkodik az Őrségi hangulathoz. Minden apartmanban újonnan vásárolt hűtő, mikró, kávéfőző, televízió, internet és kábel tv várja vendégeit.

Az udvar hátsó részében kapott helyet egy különálló külön helyrajzi számmal rendelkező 80 m2-es, szintén teljesen felújított lakóház, 50 m2-es tároló helyiséggel, kis pincével. Az épület teljesen külön csatlakozik a közművekre, önálló, független működést biztosítva. A kis ház 4-6 fő befogadására alkalmas. Az épületen kívül-belül teljesen cserélve lett minden.

Az épületekhez 2 külön bejáratú garázs, kazánház is tartozik. A harmadik épület az udvarban hosszában helyezkedik el, részben felújított mely fejlesztési lehetőséget biztosít (szauna, közösségi tér, konferencia terem, további szállás kialakítás stb...). Tetőszerkezet 1/3-a már átesett a felújításon, új cserepet kapott és rajta napelemek helyezkednek el, mely a fő épületet is táplálja.

Irányár teljes berendezéssel, jó hozammal: 139 millió Ft.

88.367.

Megélhetési lehetőséggel egybekötött lakhatási lehetőség az Őrségben!

Pici zsákfaluban eladó, egy eddig bolt-kocsmaként üzemelt ingatlan.

Az épület közepesen jó állapotú, részben felújított. Hasznos területe 170 nm, mely több részből áll és ezáltal számtalan lehetőséget rejt magában. A saroktelek szerény méretű / 669 nm / de éppen ezért karbantartása sem okoz nagyobb gondot, parkosítás után hangulatos, intim kert alakítható ki.

Az ingatlan "kivett áruház" megnevezésű a tulajdoni lapon. Akár kis családias cukrászda, pékség, reggeliző hely, fazekas műhely, helyi termékek kisboltja… stb. kialakítása mellett a lakhatási lehetőség is megoldható az ingatlanban némi ráfordítással. Csendes faluban ám mégis központi helyen van, ezért a turisták rendre elhaladnak mellette. Szomszédságában a templom és a paplak található.

Irányár: 24,9 millió Ft

Cégtulajdon, de ÁFA mentes.

91.370.

Az Őrség központjában Őriszentpéteren kínálunk eladásra, egy részben felújított, kétszintes masszív házat, sok lehetőséggel.

Fszt.: /Br. 100 nm/ Nappali-étkező-konyha-kamra, wc, kazánház és egy garázsból kialakított műhely-üzlethelyiség.

Emelet: 3 szoba, fürdőszoba, előtér. Fűtése központi kazánról történik.

Közműrendszer, burkolatok cserélve-felújítva. Nyílászárók modern 3 rétegűre kicserélve. A ház méreteinél fogva nagyobb létszámú családnak is tökéletesen megfelel. A panorámás telek mintegy 1600 nm abszolút gondozható méretű, nem ró nagy terhet leendő tulajdonosára. Az ingatlan egy mellékutcában fekszik, nem főútvonalon.

Azonnal beköltözhető.

Irányár: 55 millió Ft.89.368.

Rédics központi rendezett részén, Szlovén határ mellett, egy hihetetlen sok lehetőséget rejtő, 400 nm / plusz 200 nm hasznos tetőtér / 16 helyiséges ingatlan, melléképülettel, melyben 4 garázs van, került eladósorba.

Szép ősfás saroktelken fekszik. Az ingatlan kisebb-nagyobb felújítást követően sok irányban hasznosítható: iroda, munkásszálló, turizmus privát lakrésszel, magán óvoda-iskola-bölcsőde, több generációs lakóház, nyugdíjasház… némelyikhez EU támogatás 2. félévben kiírásra kerülhet.

Víz, villany, csatorna. Gázcsonk telken belül.

Irányár: 35 millió Ft vagy ennek megfelelő euró

90.369.

ALKALMI LEHETŐSÉG, EGYEDÜLÁLLÓ INGATLAN!

Az utolsó ebben a régióban....

Őrségben, településen kívüli, szomszédmentes, erdei környezetben eladó, egy volt határőr laktanya.

Az ingatlan, kivett külterület besorolású, 2 helyrajzi számon fekszik. Összes területe 2.6 ha, a 4 db épület össz. területe mintegy 600 nm.

Statikailag jó állapotúak, de felújítást igényelnek. Közművek: víz, villany van.

Az ingatlan nem főút mellett fekszik, varázslatos erdei környezet veszi körül. Háborítatlan csend és nyugalom ami jellemzi. Hasznosítható akár vendéglátásban, akár idősotthonként, de tökéletes lehet egy magánbirtoknak is.

Az ár igen kedvező: 45 millió Ft.

91.250. - Eladva

Őriszentpéteren, zsákutcában az utolsó panorámás 3700 nm-es parkosított telken, családi ház eladó.

A ház 120 nm-es 1999-ben épült könnyűszerkezetes épület, 2 bejárattal rendelkezik ez által akár 2 család vagy vendégek részére is alkalmas lehet.

5 szoba, konyha-kamra-nappali, 2 fürdőszoba, wc-vel, gardrób, kazánház előszoba, konyha, kazánház található a házban, valamint alatta egy 14 nm-es pince fekszik.

A fűtést gáz központi-, valamint cserépkályha /adott a lehetőség vegyes tüzelésű kazánhoz is/ szolgáltatja. A nappali-konyha-étkező rész klímázott. A panorámás hangulatos teraszos /ez felújítást igényel/ kertben egy szaletli, fatároló és egy kocsibeálló kapott helyet.

Irányára: 44.9 millió Ft. vagy 120.000 euró

73.363.

Őrségben Magyarszombatfa, Gödörházán eladó sorba került egy felújítandó, sok lehetőséget kínáló ingatlan. A telek 2700 nm-es patakig lenyúló lankás terület, akár gazdálkodásra is alkalmas résszel. Szellős, közvetlen szorosan illeszkedő szomszéd nincsen, és zsákutca. A ház 105 nm-es masszív tégla épület / száraz /, átlagosan jó tetőszerkezettel. 2 szoba-konyha-kamra-előtér osztattal. Ehhez kapcsolódik közvetlenül egy szintén tégla falazatú 3 helyiséges melléképület, mely felújítás után akár vendégházként is hasznosulhat. Nagyobb család esetén lakótérként kapcsolható a főépülethez. Tetőszerkezete javításra szorul. Egy kellemes veranda rész fut végig ezen rész előtt. Közművek: víz, villany, gáz, csatorna, melyek közül a vízóra leszerelésre került, valamint a villany is kikötésre került. Gáz és csatorna az utcában elérhető.

Irányár: 14.9 millió Ft.

.......................................

Kiemelt ajánlat

K.356. - Eladva

Szalafő egyik legszebb, autentikus kódisállásos háza eladósorba került!

Igazi kuriózum, érték, mivel védett ingatlan (jelenleg lehetséges pályázati forrás a felújítására). Csipkerózsika álmából várja, hogy méltó, gondos gazdája felébressze.

A telek 1580 nm-es egyedi panorámával rendelkezik. Szomszédmentes. Szőlőlugas, gyümölcsfák teszik hangulatossá a ház környezetét mely az 1910-es években épült, autentikus, kódisos, őrségi ház ritka sindős tetővel.

Az épület jelenlegi állapotát nem tükrözik a képek!!!, teljes körű felújítást igényel!!! Az ingatlan nem lakott kb. 4-5 éve. Ez sajnos nyomot hagyott rajta, de a felújítás után ismét régi, ha nem szebb életét élheti e csodás épület. A házban a tipikus osztat szerint: A kódisállásról belépve egy előtérbe jutunk, szembe a konyha, az előtér jobb és bal végében egy-egy szoba található. Baloldalt kapott helyett a szoba mellett egy fürdőszoba is WC-vel. A ház részben alápincézett. A területen helyezkedik el még egy csodás melléképület is, mely szintén felújításra szorul.

Közművek: víz és villany a házban. A fűtést egyedi cserépkályhák szolgáltattják. Meleg víz bojlerről.

Árcsökkenés: Az ingatlan ára 36,5 millió Ft. Az ár minimálisan alkuképes.

.............................

71.361. Kiemelt ajánlat - Eladva

Kiváló helyen lévő, beépíthető telek most olcsóbban eladó!

Pici 20 fős településen Őrség és Hetés határában eladó egy 4600 nm-es ősfás szép építési telek, víz és gáz közművel.

Villany a telek előtt. Széles sávú optikai kábeles net van a faluban, a szennyvíz egyedileg megoldható. 25%-os szabadon álló beépítettséggel.

Aki csendet, nyugalmat kedveli, vagy gazdálkodna háztáji léptékekben, annak tökéletes választás. A falu fejlődőfélben van.

Áresés: 5.9 millió Ft.

.................................


Suttogó fenyves és szénaillat

"...Amolyan zug, erdõország-féle. Népét ezer éve tették e posztra, hogy a gyepût "betöréstõl" óvja..."
Nagyrákosi Batha Kálmán

"Az Õrség hazánk délnyugati részén, a Dunántúli-középhegységtõl délnyugatra terül el. Területe 192 km2 és 18 községet foglal magában. Nehezen körülhatárolható, mert szerkezetileg kevéssé tér el környezetétõl, de önálló, sajátos kultúrát megõrzõ terület. A hagyomány szerint az Õrség ezeréves. Hazánkban az egyetlen vidék, ahol a magyarság a letelepedése óta egy helyben él. Elnevezését onnan kapta, hogy mint határmenti terület, a honfoglalás ideje óta határõrvidék szerepét töltötte be. A XI. században letelepített õrállók saját költségükön, saját fegyverükkel védték a nyugati határt."

 
Őrségingatlan
Az első őrségi ingatlanközvetítő!
Anno 1999
Minden jog fenntartva!