Őrségingatlan
Az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, természeti környezetben, műemlék jellegű házak.

 

Tisztelt honlap látogató!

Köszöntjük az Őrség első ingatlanközvetítő irodájának az 1999 óta működő Őrségingatlan honlapján!

Ha Ön eladni vagy vásárolni szeretne ingatlant ezen a csodálatos vidéken, az Őrségi Nemzeti Park területén és a Vendvidéken, forduljon hozzánk bizalommal. Ajánlataink természeti környezetben, műemlék jellegű házak, boronaházak, estetleg sindős kodisállásos házak. Ha csak érdeklődne, ez esetben is keressen meg minket egy jó beszélgetésre. Szívesen adunk felvilágosítást és megmutatjuk az ingatlanokat!

Szeretettel várjuk önöket!

 

Ajánlataink

70.360.

Kondorfa, Hegy részben, eladósorba került egy ritka, autentikus kódisos kis házikó. Az ingatlan 1100 nm területű zsákutcában lévő, erdővel körbevett telken fekszik. A csend és nyugalom biztosított. Felújítandó épület, villany és víz közművel rendelkezik. A ház felújítandó, illetve bontandó ezért telekárban eladó az ingatlan.

Irányár 4,9 m Ft.

71.361.

Pici 20 fős településen Őrség és Hetés határában eladó egy 2800 nm-es ősfás szép építési telek, víz és gáz közművel. Villany a telek előtt. Széles sávú optikai kábeles net van a faluban, a szennyvíz egyedileg megoldható. 25%-os szabadon álló beépítettséggel. Aki csendet, nyugalmat kedveli, vagy gazdálkodna háztáji léptékekben, annak tökéletes választás. A falu fejlődőfélben van.

Ára 6.5 millió Ft.

Suttogó fenyves és szénaillat

"...Amolyan zug, erdõország-féle. Népét ezer éve tették e posztra, hogy a gyepût "betöréstõl" óvja..."
Nagyrákosi Batha Kálmán

"Az Õrség hazánk délnyugati részén, a Dunántúli-középhegységtõl délnyugatra terül el. Területe 192 km2 és 18 községet foglal magában. Nehezen körülhatárolható, mert szerkezetileg kevéssé tér el környezetétõl, de önálló, sajátos kultúrát megõrzõ terület. A hagyomány szerint az Õrség ezeréves. Hazánkban az egyetlen vidék, ahol a magyarság a letelepedése óta egy helyben él. Elnevezését onnan kapta, hogy mint határmenti terület, a honfoglalás ideje óta határõrvidék szerepét töltötte be. A XI. században letelepített õrállók saját költségükön, saját fegyverükkel védték a nyugati határt."

.............................

Kiemelt ajánlat

K.356. - Eladva

Szalafő egyik legszebb, autentikus kódisállásos háza eladósorba került!!!

Igazi kuriózum, érték, mivel védett ingatlan (jelenleg lehetséges pályázati forrás a felújítására). Csipkerózsika álmából várja, hogy méltó, gondos gazdája felébressze.

A telek 1580 nm-es egyedi panorámával rendelkezik. Szomszédmentes. Szőlőlugas, gyümölcsfák teszik hangulatossá a ház környezetét mely az 1910-es években épült, autentikus, kódisos, őrségi ház ritka sindős tetővel.

Az épület jelenlegi állapotát nem tükrözik a képek!!!, teljes körű felújítást igényel!!! Az ingatlan nem lakott kb. 4-5 éve. Ez sajnos nyomot hagyott rajta, de a felújítás után ismét régi, ha nem szebb életét élheti e csodás épület. A házban a tipikus osztat szerint: A kódisállásról belépve egy előtérbe jutunk, szembe a konyha, az előtér jobb és bal végében egy-egy szoba található. Baloldalt kapott helyett a szoba mellett egy fürdőszoba is WC-vel. A ház részben alápincézett. A területen helyezkedik el még egy csodás melléképület is, mely szintén felújításra szorul.

Közművek: víz és villany a házban. A fűtést egyedi cserépkályhák szolgáltattják. Meleg víz bojlerről.

Árcsökkenés: Az ingatlan ára 36,5 millió forint. Az ár minimálisan alkuképes.

.............................

70.359.- Eladva

Őrség központjában Őriszentpéteren eldugott részen, mégis közel mindenhez panorámás ingatlan eladósorba került. Az épület felújítandó, de nem lakhatatlan jelenleg sem.

A ház az 50-es években épült, masszív tégla falazatú alápincézett "kádárkocka" épület. Tetőfedése pala. A tetőszerkezete jó állapotú, falazata szintén megfelelő. SZÁRAZ!!! A házban található egy nagy előtér, 2 szoba, konyha, fürdőszoba, padlásfeljáró. Alapterülete 80 nm. Két szobája alatt pince helyezkedik el szuterén ablakokkal. Fűtése központi radiátoros, fatüzeléses kazánról, mely a pincében kapott helyet. Közművek: víz, villany, csatorna.

A telek több részből áll, összesen 8000 nm. Ebben benne foglaltatik két külterületi rét is mely a ház mellett van közvetlenül. A házhoz tartozó területen található még egy melléképület is.

Irányár: 26 millió Ft.

.................................

Kiemelt ajánlat - Eladva

K.358.

Vend-vidéken Kétvölgy határában csendes erdei környezetben várja új gazdáját egy páratlan ingatlan együttes.

A bekerített terület 8350 nm-es külterületi minősítéssel rendelkező gyönyörű erdőre panorámás birtok. Az árban benne foglaltatik az ehhez kapcsolódó szomszédos 6200 nm-es erdő is, azaz összesen 1.5 ha-os az ingatlan.

A főépület 115 nm-es egyszintes tégla-vályog ház mely 11 éve lett átépítve és igényesen, teljes körűen felújítva. Helyiségei: előszoba, konyha, étkező, dolgozószoba, nappali, hálószoba, vendégszoba, két fürdőszoba.

A birtokon helyet kapott még egy kis kerti ház mely 28 nm-es, egy új pajta kb. 28 nm-es, egy fedett faszerkezetű gépkocsibeálló fatárolóval, valamint a domboldalban egy kb. 12 nm-es kiváló pince. A kerti locsolást egy 30 m mély régi ásott kút segíti, kiváló vízzel.

Közművek: biológiai szennyvíztisztító, 5000 literes esővízgyűjtő tartály, 5.5 kw-os napelemes rendszer, napkollektor 300 literes meleg víz tartállyal. Fával üzemelő központi fűtés / vízpatkós szemeskályha / plusz elektromos kisegítő fűtés. Kerti tó.

Az ingatlan páratlan a maga nemében, szomszédmentes, elvonulásra alkalmas. Semmilyen szennyező, káros tevékenység nincsen a környezetében.

Teljes bútorzattal eladó fix 120.000.000 Ft-os áron mely ár 3 hónapig érvényes.

Mivel külterület ezért kifüggesztés köteles, amely eljárás ideje kb. 4 hónap.

................................................

74.

Őrség egyik legszebb, kis létszámú bensőséges zsákfalujában kerül eladásra, egy igényes, korszerű ingatlan, panorámás, dombtetőn elhelyezkedő, 4600 nm-es patakig lefutó területtel.
Az ingatlannak közvetlen lakószomszédai nincsenek. A telek egy része gyönyörűen parkosított, beállt dísznövényzettel, sziklakerttel, fűszerkerttel és rengeteg – 20 - gyümölcsfával, automatizált fűnyírórendszerrel rendelkezik. A nagyobb, bekerítetlen rész, tökéletes lehet legeltetni állatok számára. A kertben található egy 20 m3 /jelenleg víztározónak használt/ szigetelt medence, gépészeti részekkel. Ezen kívül egy tó-fóliázott 5 m3-es esővíztározó is segít a locsolásban.
Az önellátást szolgálja a magas-ágyás, a tyúkólak, polikarbonát melegház, kutya számára zárt kennel.
Autók részére kétállásos fedett kocsibeálló, ahová térkövezett út vezet a kovácsoltvas automatizált kapun keresztül. A szabadban való sütögetést egy kőből épített kerti grill segíti.
Az ingatlanon elhelyezésre került egy teljesen szigetelt 20 nm-es faház, melyben egy nyári konyha és egy szoba található, igény szerint vendégfogadásra is kialakítható.
A ház panorámás oldalán hatalmas térköves, burkolt, fedett terasz szolgálja a pihenést. Az udvar egy része is – 300 nm – térkővel burkolva.
A lakóház minden mai igényt kielégítő berendezésű, korszerű technológiákkal rendelkező épület. Falazata 38 cm Porotherm tégla + 10 cm szigetelés kívül, és 35 cm hőszigetelés a tetősík alatt. Cserépfedés. Rengeteg napfény, szalagfüggöny, szúnyogháló minden szobában. Sötétítő rolóval és szúnyoghálóval szerelt tetőtéri ablakok, redőny minden ablakon és a bejárati ajtón.
A ház 140 nm területen helyezkedik el, ami két szinten valósult meg. Földszinten található egy nagy nappali-étkező-konyha együttes, egy hálószoba és egy nagyméretű fürdőszoba, káddal.
A tárolást rengeteg beépített szekrény szolgálja. A konyha garanciális, teljesen új e-gépekkel felszerelt. Az emeleten kapott helyet kettő hálószoba /ebből az egyik azonnal ketté is osztható igény szerint, egy könnyűszerkezetes válaszfal elhelyezésével/ és egy fürdőszoba tusolóval. Itt szintén a beépített, falsík alatti szekrények teszik könnyebbé a tárolási funkciókat.
Az ingatlan jelenleg egy teljes körű belső modernizáló felújításon esett át.
Közművek: 3x32 A, H-tarifa, hálózati víz, külön gazdasági felhasználás mérővel.
Fűtésrendszer: H -tarifás, fűtés és melegvíz ellátás Vaillant hőszivattyúval, radiátoros és padlófűtés rendszerrel.
Nagyon alacsony rezsi: víz, villany + meleg víz + fűtés, csatorna jelenleg 30.000 Ft/hó.
Vízpatkós cserépkályha/kemence teljes gépészeti előkészítése + egy nagyméretű vízpatkó.
Az ingatlan rövid időn belül költözhető, CSOK igénybe vehető. Tehermentes, 1/1 tulajdonrészű.

Az ingatlan ára 104 millió Ft, vagy 250.000 Euró.

Ausztria, Szentgotthárd 20 km
Körmend 25 km
Zalaegerszeg 45 km
M80 autóút 15 km
Graz 90 km

Pontos információk, a linken a > Továbbiak < részre kattintva:

 

........................................

73.363.

Őrségben Magyarszombatfa, Gödörházán eladó sorba került egy felújítandó, sok lehetőséget kínáló ingatlan. A telek 2700 nm-es patakig lenyúló lankás terület, akár gazdálkodásra is alkalmas résszel. Szellős, közvetlen szorosan illeszkedő szomszéd nincsen, és zsákutca. A ház 105 nm-es masszív tégla épület / száraz /, átlagosan jó tetőszerkezettel. 2 szoba-konyha-kamra-előtér osztattal. Ehhez kapcsolódik közvetlenül egy szintén tégla falazatú 3 helyiséges melléképület, mely felújítás után akár vendégházként is hasznosulhat. Nagyobb család esetén lakótérként kapcsolható a főépülethez. Tetőszerkezete javításra szorul. Egy kellemes veranda rész fut végig ezen rész előtt. Közművek: víz, villany, gáz, csatorna, melyek közül a vízóra leszerelésre került, valamint a villany is kikötésre került. Gáz és csatorna az utcában elérhető.

Irányár: 14.9 millió Ft.

.......................................

 
Őrségingatlan
Az első őrségi ingatlanközvetítő!
Anno 1999
Minden jog fenntartva!